Site Rengi

Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Smiley facehttps://cesurtv.com/
''Janvak ''Smiley facehttps://www.jandarmavakfi.com.tr/

Rebiya Kadeer’e 2020 ‘de Türkiye’ye gelebilmesi için vize vermemiş !…

24.08.2021
654.830
A+
A-
Uygurların yurt dışındaki lideri olarakta bilinen Rebiya Kadeer’in Türkiye’de kamu güvenliğini tehlikeye atacağı gerekçesiyle hakkında Türkiye’ye giriş yasağı bulunuyor. Amerika ile uzun yıllardır yakın ilişkileri bulunan Kadeer’in Türkiye’ye gelmesi durumunda Türkiye-Çin ilişkilerinde gerginleşme de yaşanabilir.

Yurt dışında yaşayan Uygur topluluğunun lideri olarak bilinen Rebiya Kadeer’in geçtiğimiz yıl Türkiye’ye gelmek için Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği’ne vize başvurusu yaptığı ortaya çıktı.

Rebiya Kadeer, 8 Ağustos 2020 tarihinde Washington’daki Türkiye Büyükelçiliği’ne giderek 4 günlük turizm vize türü başvurusunda bulundu. Türk Büyükelçiliği, Kadeer’e 11 Agustos 2020 tarihinde saat 11.00’e randevu verdi. Rebiya Kadeer, kendisine verilen randevu saatinde Büyükelçiliğe giderek vize için ilk görüşmesini gerçekleştirdi.

Türkiye’ye gelmek için kendisine uçak bileti dahi aldı

İlk görüşmesi olumlu geçtiği öğrenilen Rebiya Kadeer, Amerika’dan Türkiye’ye seyahat etmek için Expedia isimli bir firma üzerinden Delta Airlines havayolu firmasına ait uçuştan bilet rezervasyonu yaptırdı. Rebiya Kadeer’in planlanan uçuş rotası, 26 Ağustos 2020 tarihinde Baltimore’dan Detroit’e, Detroit’ten Amsterdam’a ve Amsterdam’dan 27 Agustos 2020 tarihinde İstanbul’a olacak şekilde planlandı. Türkiye’de 4 gün kalmayı planlayan Kadeer’in dönüş planı ise, 30 Agustos 2020’de İstanbul’dan Amsterdam’a, Amsterdam’dan Detroit’e, Detroit’ten Washington’a olacak şekilde planlandı.

Vize başvurusu iptal edildi

Uçak bileti ile birlikte diğer tüm belgelerini tamamlayan Rebiya Kadeer’e 25 Ağustos 2020’de Büyükelçilikte ikinci randevu verildi. Kadeer, ikinci randevuya gittiğinde ise Türk Büyükelçiliği’nden içeri alınmadı ve başvurusu iptal edildi.

Rebiya Kadeer’in Türkiye’ye giriş yasağı bulunuyor

Uygurların yurt dışındaki lideri olarakta bilinen Rebiya Kadeer’in Türkiye’de kamu güvenliğini tehlikeye atacağı gerekçesiyle hakkında Türkiye’ye giriş yasağı bulunuyor. Amerika ile uzun yıllardır yakın ilişkileri bulunan Kadeer’in Türkiye’ye gelmesi durumunda Türkiye-Çin ilişkilerinde gerginleşme de yaşanabilir.

Asıl amacı Türkiye’ye gelmek ve bir daha geri dönmemek mi?

Rebiya Kadeer, Türkiye’ye 4 günlük turist vizesi için başvurmuş ve 4 gün kalacağını beyan etmiş olsa da Kadeer’in asıl amacının bir şekilde Türkiye’ye gelmek ve Türkiye’den bir daha geri dönmemek olduğu düşünülmektedir.

Kaynak:www.cinedair.com

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.