Site Rengi

Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Smiley facehttps://cesurtv.com/
''Janvak ''Smiley facehttps://www.jandarmavakfi.com.tr/

Pasifik’teki gizemli adanın arkasında

03.01.2022
307
A+
A-

Pasifik’in ortasında, Avustralya ile Amerika’nın batı kıyısı arasında yer alır. Ve dünya üzerinde sadece küçük bir nokta. Google Haritalar harita hizmetinin kuşbakışı görünümünden, Vostok adası neredeyse tamamen siyahtır. İnternette zihinleri büyüleyen bir manzara.

Ada yaklaşık 700 metre uzunluğunda, sadece 600 metre genişliğindedir ve en yüksek noktada sudan beş metreden fazla çıkıntı yapmamalıdır. Bir mercan kayalığı ile çevrilidir. Sakinleri yoktur, bu nedenle flora ve fauna serbestçe ve bozulmadan gelişebilir. Bir avuç küçük kuş türünün yanı sıra neredeyse sadece bir ağaç türü adayı yakından kaplıyor. Vostok, Kiribati ada ülkesinin bir parçasıdır.

Drenaj mı yoksa kara delik mi?

Aslında bu anahtar veriler heyecan verici bir gizem hikayesi için uygun değil. Ancak son zamanlarda internette Vostok’u bir gizem haline getirmek isteyen tezler dolaşıyor . “Denizin yeryüzünün içine aktığı devasa bir kanaldan” söz ediliyor. Ya da içine giren her şeyin kaybolduğu “kara delik” benzeri bir yapı.

Adanın üçgen şeklinden dolayı, Atlantik’teki ünlü Bermuda Şeytan Üçgeni ile karşılaştırma sıklıkla bulunabilir.

Ancak adanın Google tarafından sansürlenmiş (veya olması gereken) gizli veya askeri bir proje olacağına dair teoriler de var .

sadece bir ada

Ancak sonunda, Vostok Adası’nın, bitki örtüsü yüzyıllar boyunca çok yakından büyüdüğü ve bir uydu görüntüsünün aşırı kuşbakışı görünümünden yalnızca siyah bir noktanın görülebildiği bir ada olduğunun farkına varılır.

Ancak, çok yakınlaştırırsanız, doğanın biraz boşluk bıraktığı siyahta küçük boşluklar bile görebilirsiniz:

Teaser resmi
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.