Site Rengi

Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Smiley facehttps://cesurtv.com/
''Janvak ''Smiley facehttps://www.jandarmavakfi.com.tr/

Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olmayacağı netleşti

04.07.2022
196
A+
A-

2019 Yılında istanbul Belediye Başkanlığını büyük bir oy farkıyla kazanan Ekrem İmamoğlu seçimleri kazandıktan sonra İstanbul Belediye Başkanı olmasından daha çok Cumhurbaşkanı adayımız Ekrem İmamoğlu diye yaklaşık 3,5 yıldır hemen hemen Tüm siyasetçiler ve Televizyonlarda tartışma Proğramlarında gündemdeki yerini korudu.

3,5 Yıldır kamuoyunu gereksiz yere Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu olacak,Mansur Yavaş olacak veya o ,bu,şu olacak  diye Gereksiz olarak oyalayan kişiler artık umarız bu saatten sonra Ekrem İmamoğlu’nu konuşurken Cumhurbaşkanı adayı olarak değilde 3,5 senedir İstanbul Büyük Şehir Belediye başkanı olarak Görev süresince Seçim öncesi verdiği sözlerin,Vaatlerin ne kadarını yerine getirdi.Görev süresince İstanbula hangi projeleri yapıp kazandırdığı veya İstanbulun sorunları hakkında artık konuşular diye düşünüyorum.

Ekrem İmamoğlunun 2023 Yılında olacak seçimlerden sonra Seçimi Kazanan Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğanın Seçimleri tekrar kazanırsa Kendisini görevden alacağı açıklamasından çıkan sonuçlardan bir taneside Ekrem İmamoğlu’nu Cumhurbaşkanı adayı olmıyacağının mesajıdırr.

Aslında 2019 Yılından bu güne kadar Siyasi Parti genel başkanları,Milletvekilleri ve Ulusal yayın yapan Televizyonlardaki proğramlara katılan Gazeteci ve Siyasetçiler Siyaset yorumlarının ne kadar yanlış olduğu sonucuda bir gerçek !..

Neden derseniz düşünün Yıllar sonra CHP Büyük İllerde Seçimleri büyük bir oy farkıyla kazanarak başarı elde etmişler.

Ekrem İmamoğlu veya Mansur Yavaş Cumhur başkanı adayı olursa aday olan Belediye Başkanı seçimlere gireblmek için Görevlerinden İstifa etmeleri gerekecek.Görevlerinden İstifa eden Belediye Başkanlarının yerine bu sefer Otomatikmen sayısal oy oranı Fazla olan Ak Partili Meclis üyesi Belediye Başkanı olacak.

Bu demektirki Ak Parti Eğer Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanı adayı olursa ,CHP Eliyle İBBB yönetimini Ak Partiye teslim etmesi demektir.

Kısacası 3 senedir CHP,İyi Parti ve Millet İttifakının siyasetçileri bu matematiği düşünemiyerek büyük hata yaptılar yada Milletin aklıyla oynadılar.

Siyasette Kurt Siyasetçiler her zaman Genç ve Dinamik siyasetçiler üzerinden Şov yapmışlardır.Kurt siyasetçiler öyle güzel bir tezgah kurdularki Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanı adayı diye bir laf attılar ortaya Acemi siyasetçi Ekrem İmamoğluda bu tezgahı görmeyip Kurt Siyasetçilerin tuzağına düşünce.Belediyedeki görevinden çok Cumhurbaşkanlığı hayali sebebiyle İstanbul’un sorunlarıyla değil Cumhur başkanı olma hayaliyle Türkiye ve Yurt dışına bol bol seyahatler etkinlikler görüşmelerde bulundu.

Bu gün İtibarıyle Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanı adayımız diyen her kez artık bu yazıyı okuyunca 3,5 senedir hayal eleminde olduklarının farkına varırlar.

Bu durumdan en büyük zararı Ekrem İmamoğlu gördü,Çünkü kalan 1,5 senede verdiği seçim vaatleri sözleri tutma şansı çok zor sözleri tutamıyacağı için ve seçimlere az bir zaman kala İBBB’de bazı kişilerin usulsüz İhale ve Yolsuzlukları eğer varsa,Olası bir Yolsuzluk operasyonu sonucundada birilerinin  Belgeleriyle yolsuzluk yaptığıda kanıtlanırsa Ekrem İmamoğlu Halka zor kendini anlatır hatta belki Olası operasyondan sebeb Kanun ve yasalar gereğince Ekrem İmamoğluda Savcı ve Hakim karşısında İfade verebilir.

Böyle bir durum olabilirmi evet olabilir çünkü Örneği Yalova Belediyesinde ve Beşiktaş Belediyesinde Yaşandı.Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman Yolsuzluk yüzünden Görevinden alındı.Beşiktaş Eski Belediye Başkanı Murat Haznedaroğlu Belediye başkanlığı görevinden alındı.

Beşiktaş ve Yalova Belediye Başkanları Murat Hazinedar ve Vefa Salman Yılardır Mahkemelrede Hakim Huzurunda Hesap vererek yargılanmaları devam etmektedir.

Sayıştay Raporlarına göre İstanbul Belediye Başkanlığınnın 2019-2020 ve 2021 Yılları Sayıştay Denetim Raporlarında pek çok İhale ve Diğer konularda Usulsüzlükler Belgeleriyle tespit edilmiş durumda.

İllaki Cumhuriyet savcıları Sayıştay raporlarını şu an İnceleyip araştırıyorlardır.Eğer Cumhuriyet savcıları Sayışatay Raporlarına istinaden yaptıkları araştırmalarda veya alınan gizli ifadelerde usulsüzlükler veya  yolsuzluklar veya Yolsuzluğa karışan birileri Savcılığın tespit ettikleri belgelerdeki suç unsunlarını itiraf ederek ifade verirlerse Mutlakaki Savcılıklar Kom Şubeye veya uygun gördükleri şube Polislerine Operasyon yapılması talimatını verebilirler.

Sonuç itibarıyla Ekrem İmamoğlu ile ilgili her an gündemi değiştirebilecek gelişmeler olabilir !..

Hep beraber süreci bekliyerek yaşanacakları zamanı gelince göreceğiz.

Sayın Ekrem İmamoğlu böyle bir açıklama yaptığına görede Basınla paylaşmadığı bir çekincesi veya Duyumları var demektir. ”Ateş olmayan yerden duman çıkmaz ” demişler.

Financial Times’a konuşan İmamoğlu,yaptığı açıklamalarda Ekonomik krizin kötüleştiğini,durumun sorumlusu olarak iş dünyasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı sesini yükseltmemesini gösterdi ve şirket yöneticilerine çağrıda bulundu.
Ekrem İmamoğlu ayrıca 2023 seçimlerini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kazanması durumunda görevinden alınabileceğini ifade etti.

İmamoğlu, ekonomiye ve seçimlere ilişkin dikkat çeken mesajlar verdi. İBB Başkanının ses getirecek açıklamalarından biri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önümüzdeki seçimlerde kazanması durumunda kendi görevinin son bulabileceği yönündeki sözleri oldu. İmamoğlu, İstanbul Belediye Başkanlığı seçimlerini anımsatarak “Seçimi iptal edebilecek zihniyete sahip bir sistem her şeyi yapabilir” ifadelerini kullandı.

bcvb

ŞİRKET YÖNETİCİLERİNE ÇAĞRI: CESARETLİ OLUN, SESİNİZİ YÜKSELTİN

İmamoğlu, “Türkiye tarihinin en önemli ekonomik krizi”ni yaşadığına değinerek iş dünyasına tepki gösterdi. Financial Times’a konuşan İmamoğlu, şirket yöneticilerine cesaretli olma çağrısında bulundu ve iş dünyasının Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve sıradışı ekonomi politikalarına sesini yükseltmediği için ekonomik krizin kötüleşmesinden sorumlu tuttu.

“‘ASLA OLMAZ’ DEDİĞİMİZ BİRÇOK ŞEYİ YAPTILAR”

Kendisini siyasetten men edebilecek bir davayla karşı karşıya olduğunu belirten İmamoğlu, davanın arkasında “siyasi gerekçeler” olduğunun altını çizdi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2023’te seçimleri yeniden kazanması durumunda görevinden alınabileceğini kaydetti.

İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Akla hayale gelmeyecek, ‘Asla olmaz’ dediğimiz pek çok şeyi yaptılar. Seçimi iptal edebilecek zihniyete sahip bir sistem her şeyi yapabilir.”
İmamoğlu ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimleri kaybedip oylamayı yenilemeye gitmesi durumunda seçmenler tarafından büyük bir yenilgiye uğratılacağını konusunda uyarıda bulundu.

“ERDOĞAN DA DAHİL KİMSE ENGELLEYEMEZ”

Erdoğan’ın kaybederse seçmenlerin elinde “büyük bir yenilgiye” uğrayacağı konusunda uyardı ve “Seçimi kazanana hakkını bu 86 milyon insanı verir. Bunu kimse engelleyemez, Erdoğan da dahil.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.